Les Rutes en Moto

Temporada

Maig a Setembre

Propera Sortida

del 3 al 17 d'Agost 2019

Duració

15 dies

Distància

2.700 km

Punts destacats

Los Angeles

Malibú

Santa Barbara

Monterey

San Francisco

Bodega Bay

Costa de Oregón

Seattle

Pots guardar la descripció de
l'itinerari com a pdf per a imprimir-lo fàcilment. Clica aqui amb la dreta i escull "desar com".

 

Contacte:

Cruzando Continentes
Plaça del Mig, 5
17800 Olot (Girona)

Tel: 637 747 839
Fax: 972 274 662
rumbo@rumbo66.es
Cruzando Continentes en Facebook

LA RUTA DEL PACÍFIC

Sortida del 3 al 17 d'Agost 2019. Podeu veure un video de la ruta aquí.

Amb moto per Hollywood La segona carretera llegendària d'Estats Units és la Highway 1 o 101, abans la major ruta de nord a sud per la costa pacífica. En gran part ha perdut la seva importància com a corredor del tràfic modern, però no ha perdut res de la seva bellesa. Al contrari: Avui dia és molt tranquil·la, els camions utilitzen les noves autopistes a l'interior.

Com una serp de 3.000 km segueix la línia de la costa des de Los Angeles fins a Seattle. Del boscós i muntanyenc nord fins al sud de clima mediterrani. Connecta tres dels grans centres culturals americans: Seattle, San Francisco i Los Angeles. Al mig trobem pobles pescadors, els boscos dels arbres més alts del món i una costa preciosa i salvatge.
Seguim la costa del Pacífic en moto

Un viatge ple de contrastos, per carreteres petites, tranquil·les i corbades, gairebé sempre seguint la línia d'una de les costes més belles del món. L'anem a recórrer en 10 etapes en moto relativament relaxades; només quatre superaran els 300 quilòmetres. Tot això amb temperatures agradables, sense patir de massa calor.

Propera sortida: del 03 al 17 d'Agost 2019

La Ruta

Space Needle, el símbol de SeattleSeattle

Té fama de ser una de les ciutats més modernes, liberals i progres del país. És un dels centres de tecnologia punta, seu de companyies com Microsoft, Boeing, Starbucks, Expedia o Nintendo.
Però també és coneguda per les seves contribucions a la història del rock. De Seattle van sortir Jimi Hendrix i el moviment "grunge" amb la banda Nirvana com a avantguarda. La ciutat pateix d'uns hiverns grisos i plujosos però a l'estiu es converteix en una de les metròpolis més vives, agradables i atractives de tots els Estats Units.

El salt d'aigua Snoqualmie FallsCascades i volcans

Abans d'arribar a la costa del Pacífic creuarem l'estat de Washington per l'interior. Aquest itinerari és més interessant i ofereix millors condicions climàtiques. Primer visitarem les cascades de Snoqualmie, coneguts per la seva aparició en la sèrie "Twin Peaks" de David Lynch.

Després ens dirigim cap al Mount Rainier, un volcà de gairebé 4.400 metres d'altitud. La comunitat científica ho qualifica com un dels volcans més perillosos del món. Pronostiquen una erupció major dins de les properes dècades.

La Gola del Riu ColumbiaLa Gola del Riu Columbia

Darrere del Mississippi, el riu Columbia és el segon més cabalós del país. Ha erosionat una vall de més de mil metres de profunditat i 130 quilòmetres de llarg en la Serralada de les Cascades. El canó està protegit com a àrea escènica nacional.
Ens pararem en diversos miradors i visitarem un parell de cascades més. Seguirem el riu fins a la seva desembocadura on un pont de 6,5 quilòmetres de llarg connecta els estats de Washington i Oregon. En Astoria pujarem a una torre d'observació per gaudir d'unes magnífiques vistes panoràmiques.

La preciosa costa del estat d'OregonLa Costa de Oregon

La Carretera 101 segueix la línia de la costa de la frontera de Washington a la de Califòrnia i gairebé sempre amb vistes del mar. La costa mostra una gran varietat de formes, penya-segats, roques perforades, platges, dunes i badies. A causa de la baixa temperatura de l'aigua no és una gran destinació turística, malgrat la seva bellesa. Per tant, la major població Coos Bay no supera els 16.000 habitants. Visitarem parcs naturals, fars romàntics i pobles pesquers. Menjarem peix fresc i excel·lent, la qual cosa no és molt habitual als Estats Units.

Els arbres gegants dels RedwoodsEls arbres més alts del món

Els científics han identificat el major arbre del món però mantenen la seva ubicació un secret per evitar una invasió de turistes. Solament se sap que es troba al parc nacional "Redwoods" i que té una altura de 115 metres.

Els redwoods són una espècie de sequoias, però més prims i més elàstics que els seus germans en la Serra Nevada californiana. Evidentment, també visitarem les curiositats de la zona com l'arbre túnel o un tronc que alberga una cafeteria.

La escola de la pel·licula "Els Ocells" d'Alfred HitchcockMendocino i Bodega Bay

La costa de Mendocino és famosa pels seus vins i les seves ostres. Malgrat la seva ubicació remota és una zona políticament progressiva. Des del 2004 està prohibit l'ús d'organismes genèticament modificats.
Visitarem una curiositat històrica ben conservada: L'únic assentament colonial rus al sud d'Alaska.

Bodega Bay és el poble on Alfred Hitchcock va rodar la pel·lícula "Els Ocells". Anem a veure l'edifici de l'escola i el restaurant. Curiosament, la badia realment sembla envaïda de grans quantitats d'ocells marins.

Pont Golden Gate San FrancisccoSan Francisco

Tots coneixem el grandiós bressol del moviment hippie amb el seu barri xinès, el barri gai, el pont "Golden Gate", la presó de Alcatraz i la seva privilegiada ubicació geogràfica. Dedicarem tot un dia a explorar els carrers de Sant Francisco i les seves múltiples atraccions.

Ens allotjarem a l'animat barri "Russian Hill" que ofereix gran varietat de bars i restaurants per a tots els gustos. Evidentment creuarem el pont Golden Gate en moto i pujarem als famosos miradors.

Hollister - el poble on va començar rockero i motero.Hollister & Monterey

A principis dels anys 50 la petita localitat de Hollister es va convertir en el bressol de la cultura motera - per pura casualitat.
L'escriptor John Steinbeck va immortalitzar la ciutat pesquera de Monterey amb les seves novel·les "A l'est de Edèn" i "Cannery Row". A la zona portuària - avui convertida en una atractiu barri turístic - es va inventar les llaunes de sardines en oli.
Robert Louis Stevenson també vivia una temporada en Monterey. La llegenda local diu que la bellesa de la costa li va inspirar a la seva novel·la "L'Illa del Tresor".

Bixby Bridge a  Big SurCarmel, Big Sur & San Simeon

Carmel és un petit poble majoritàriament habitat per milionaris. Clint Eastwood exercia durant diversos anys d'alcalde i segueix regentant un restaurant d'hamburgueses caríssimes.
El municipi de Big Sur és encara més petit però conegut com a refugi de bohemis, entre ells escriptors com Jack Kerouac o Henry Miller. El monument més fotografiat és el pont Bixby.
Prop de Sant Simeon veurem una colònia d'elefants marins, els pinnípedes més grans. Els mascles poden arribar a pesar 2,5 tones. Hi haurà unes quantes dotzenes a la platja.

La Platja de MalibuSan Luis Obispo i Malibu

De la cadena de missions catòliques espanyoles en la costa californiana, Sant Luis Obispo és una de les menys conegudes. Però val la pena visitar la ciutat per la arquitectura colonial espanyola perfectament conservada i l'ambient animat i estudiantil.
Malibu, la platja més famosa de Califòrnia amb la seva colònia de pelicans, va servir com a escenari per a moltíssimes produccions de Hollywood com a Ciutadà Kane, Easy Rider, Baywatch, Colombo, Grease o Rocky. Però cal esperar com es presenta després dels incendis devastadors del Novembre 2018.


Los Angeles - Punt final de la Ruta del Pacífic en MotoLos Angeles

La capital mundial de la cultura pop és una ciutat molt diversa. Explorarem els seus orígens de colònia espanyola, l'ambient llatí del Broadway, el centre modern amb els seus gratacels i els barris de Hollywood i Venice amb la seva famosa platja animada.
Gaudim de magnífiques vistes des de la torre de l'ajuntament i de l'observatori Griffith, que coneixem de moltes pel·lícules. En cada cantonada trobarem llocs que ens sonen d'alguna producció de Hollywood. De fet, durant tot el viatge seguirem trobant escenaris de pel·lícules.

 

La meva guía de la Ruta del Pacífic

La meva Guia

Al març 2011 va sortir al mercat la meva guia de viatges sobre aquesta ruta, però igual que la de la Ruta 66 solament en alemany. Es pot comprar-la en Amazon. En unes 500 pàgines explora a fons les històries i anècdotes que es pot descobrir al llarg de la ruta, des dels passos de l'escriptor Charles Bukowski fins a la música "grunge". El resultat d'un any de treball intens. A principis del 2016 va sortir en quarta i revisada edició.

El Preu

Preu base (hotels, guia, esmorzars, organització, vehicle de servei, IVA) = 3.460 €

Vol (aprox.) = 1.000 €

Moto (segons canvi actual del Dòlar) = 2.200 €

TOTAL = 6.660 €

L'acompanyant evidentment no haurà de tornar a pagar el lloguer de la moto, així el viatge li sortirà per 4.460 €. Cada participant rebrà de regal un diploma, un CD de totes les fotos i un CD de la banda sonora musical del viatge. Suplement d'habitació individual: 995 €.

S'apliquen les Condicions Generals de Rumbo66 - Cruzando Continentes.

Informació Important

Visat

Els ciutadans de la Unió Europea no necessiten visat per entrar a Estats Units. Amb el passaport electrònicament llegible cal demanar amb antelació un permís d'entrada al preu de 14 €. Nosaltres ens encarregarem del tramito.

Permís de Conduir

El carnet espanyol és vàlid als Estats Units. No fa falta portar el permís internacional.

Equipament

Heu de portar tot l'equipament bàsic per anar amb moto. En general podem esperar temperatures agradables, però patirem calor. Les aigües del Pacífic són molt fredes i mantenen les temperatures de la costa bastant baixes. Fins i tot a l'agost oscil·len entre uns 12 i uns 22 graus.

Les Motos

La selecció de motos disponibles inclou els models més populars de Harley Davidson com Electra Glide, Street Glide, Heritage Softail, Sportster i Road King. A més hi ha tres models de BMW i la Triumph Tiger. Les motos de Harley tenen preus molt semblants, les motos d'importació són una mica més cares. En teoria, la companyia de lloguer garanteix la disponibilitat del model reservat, però l'experiència ens diu que això no funciona sempre. Conseqüentment no podem garantir la disponibilitat d'un model determinat.

El Mapa de la Ruta del Pacífic

El mapa de la nostra Ruta del Pacífic

Panoràmiques de la Ruta del Pacífic

La Platja de Bandon, Oregon

Bandon, Oregon

Roca d'ocells, Shell Beach, California

Shell Beach, California

Desembocadura del Riu Columbia

Desembocadura del Riu Columbia, Astoria, Oregon

La costa del Pacífic a Big Sur, California

Big Sur, California

El pont Bixby, a la costa californiana

Bixby Bridge, California

Contacte

Viatges en Moto amb Rumbo66Cruzando Continentes
Plaça del Mig, 5
17800 Olot (Girona)

Tel: 637 747 839
Fax: 972 274 662
rumbo@rumbo66.es


Agència de Viatges amb licència Núm. GC-004488.