Les Rutes en Moto

Israel i Palestina

Temporada

Primavera i Tardor

Propera Sortida

Possiblement Primavera 2017

Duració

9 Dies

Distància

1.400 km

Punts destacats

Jerusalem

El Mar Mort

Desert del Nègueb

El Mar Roig

Els Alts del Golan

Nazareth

Belén

El Mar de Galilea

Contacte:

Cruzando Continentes
Plaça del Mig, 5
17800 Olot (Girona)

Tel: 637 747 839
Fax: 972 274 662
rumbo@rumbo66.es
Cruzando Continentes en Facebook

EN MOTO PER ISRAEL I PALESTINA

Viatje en Moto per Israel i Palestina El nom Israel és gairebé sinònim de conflicte, tensions constants i rivalitat entre fanàtics religiosos. Fa mil·lennis ja, que el territori és objecte de disputes i guerres entre pobles, imperis i religions però el nou món mediàtic ho posa constantment a l'atenció global, com si fos una novetat. Gairebé cau en l'oblit que és una terra de contrastos dramàtics i d'una bellesa impressionant, plena de vida, variada i vibrant.
Sumant l'estat d'Israel dins les seves fronteres legals amb els territoris ocupats de Cisjordània, els Alts del Golan i la Franja de Gaza, la zona accessible per al viatger és més petita que la de Catalunya.

En moto per les carreteres d'Israel Però inclou regions tan diferents com la dolça Costa Mediterrània, l'extrem Mar Mort, els paisatges lunars del desert de Nègueb, les abruptes muntanyes de Cisjordània i les planes verdes i fèrtils de Galilea.

Nosaltres volem descobrir-ho tot: la bellesa dels seus paisatges, el llegat del seu turbulenta història, la realitat dels seus omnipresents conflictes, la increïble varietat de la seva gent entre palestins, àrabs, drusos, etíops, beduïns, jueus orientals i occidentals.

 

Palestina Ignorant la manipulació mediàtica que pinta tot en blanc i negre volem veure tots els matisos i tota la varietat per poder treure les nostres pròpies conclusions. Dels jueus ultraortodoxos als camps de refugiats palestins, de la joventut moderna i oberta a la bogeria religiosa. Algunes realitats seran cruels però en qualsevol lloc ens rebran amb els braços oberts. Tots se senten malentesos. Si algú vol entendre el món – o doblegar-se davant la impossibilitat d'entendre-ho – Israel i Palestina és el lloc per fer-ho.

La Ruta

En JerusalemJerusalem

Des de fa milers d'anys Jerusalem és un focus de conflicte entre les tres grans religions monoteistes: el cristianisme, l'islam i els jueus. A la ciutat vella són omnipresents amb gran quantitat de llocs sagrats, des del Sant Sepulcre i la Via Dolorosa a la Cúpula de la Roca i el Mur de les Lamentacions. Es pot passar dies a Jerusalem visitant les destinacions de pelegrinatge, però encara més sorprenent serà descobrir que en la part moderna de la ciutat es respira un ambient molt europeu, amb una animada vida nocturna.

Monastir grec de Mar Sab en Cisjordania

Cisjordania: Betlem, Mar Saba i el Desert de Galilea

Passarem dues nits a Jerusalem, tindrem temps suficient per creuar la frontera y comparar com viuen els Palestins a les zones ocupades. El mur que segueix aixecant l'estat d'Israel és molt impactant, tres vegades més alt que el Mur de Berlín. Porta quantitat de grafitis significatius, entre ells trobem peces del famós Banksy. A part d'albergar la famosa Basílica de la Nativitat és una ciutat bonica i agradable. A pocs quilòmetres podem veure el monestir grec de Mar Saba en un paisatge desèrtic molt abrupte.

El cráter Ramon en el desert del Nègueb

El Desert del Nègueb

Finalment anem a recollir les motos i ens engeguem. Seguim la línia de la costa en direcció sud per parar-nos en el pas fronterer a la Franja de Gaza, una altra experiència impactant. Algú va dir que Gaza és "la major presò del món". De fet sembla que no surti ni entri ningú. Poc després arribem al desert. Per carreteres secundàries anem al poble de Mitzpe Ramón. Just davant del centre s'estén un immens cràter de 400 metres de profunditat. Des dels miradors gaudirem d'una magnífica posta del sol.

En el Mar Roig

El Mar Roig - Elat

En la punta extrema del Golf d'Àqaba trobem Elat, un popular centre turístic gràcies a les seves fantàstiques condicions climàtiques. Al Novembre o al Març, quan hi anem nosaltres, podem esperar temperatures d'estiu i la temperatura de l'aigua mai és inferior als 20 centígrads. Podem llogar equips de snorkel per explorar la flora i fauna submarina. Cal ignorar la lletja arquitectura de la ciutat, això sí. Li diuen el "Las Vegas d'Israel", però la veritat és que manca de tal fascinació.

 

El Mar Mort

El Mar Mort

Pugem cap al nord per la vall del riu Jordà, que és res més que la zona més septentrional de la Gran Fossa del Rift, la fractura tectònica que separa les plaques tectòniques asiàtica i africana. El riu, de dimensions bastant modestes, marca la frontera amb Jordània. Ens parem en els paratges que albergaven la bíblica ciutat de Sodoma, segons l'Antic Testament destruïda per déu en un infern de foc i sofre. Pugem l'altiplà de l'antiga fortalesa de Masada per gaudir d'unes vistes panoràmiques incomparables sobre el Mar Mort. A més de 400 metres sota el nivell del mar representa el punt més baix de la superfície del planeta.

Bateig de peregrins al riu Jordà

La Vall del riu Jordà

Després de prendre un bany en les aigües salades del Mar Mort seguim per la vall en adreça nord. Parem a la simpàtica ciutat de Jericó, una altra vegada en territori de l'autonomia palestina. Els israelians jueus tenen l'entrada prohibida. Molt a prop trobem el punt on es creu que Joan va batejar a Jesús. Cada dia arriben centenars de pelegrins de tot el món i es deixen batejar en les aigües tèrboles del riu.

 

Mesquita destruida en els Alts del Golan

Els Alts del Golan

Els pujols que s'aixequen sobre el Mar de Galilea són potser el punt del país on el conflicte entre Israel i Palestina es manifesta de forma més violenta. El territori pertany legalment a Síria però va ser conquistat per Israel en la Guerra dels Sis Dies al 1967. La població àrab va haver d'abandonar les seves 130 municipis. Les restes dels quals segueixen aquí, al costat de tancs, trinxeres i búnquers. Des dels pujols es pot observar l'altre costat de la frontera siriana. Quan vaig estar-hi l'última vegada, al febrer 2014, es veia columnes de fum i se sentia els combats de la guerra civil siriana. La sensació era difícil de descriure.

Acco en la costa del Mediterràni Les Costes del Mar Mediterrani

El contrast entre l'ambient post-bèl·lic del Golan i les dolces ribes del Mar Mediterrani no podria ser més fort. En camí farem una visita a Natzaret, avui dia la ciutat israeliana amb major població àrab. A més, ens pararem en Megido, on esdevindrà la batalla final entre les forces de Crist i les del diable, segons la Bíblia. La històrica ciutat costanera d'Acco ens fa oblidar aquestes visions apocalíptiques. En els seus estrets carrerons menjarem peix excel·lent i gaudirem d'un ambient multicultural molt relaxat.

Platja de Tel Aviv

Tel Aviv

El motor econòmic del país no és precisament la ciutat més bonica del món, però sens dubte un lloc interessant que ofereix una molt àmplia oferta cultural. La cercana ciutat històrica de Jaffa és molt més vistosa. Després de retornar les motos ens queda temps per explorar les dues ciutats que avui dia formen un únic municipi. Hi haurà molt que discutir després d'un viatge intens amb tot tipus de sensacions i emocions.

La Guía de la Ruta 66La Guía

Al juliol 2017 sortirà la meva nova guia sobre Israel y Palestina, de moment només en Alemàn. Inclourà unas 470 pàgines, 200 fotos en color i uns 50 mapes. No parla solament de naturalesa i arquelolgía, sinó també de les realitats del conflicte palestí.

A partir del Juliol estarà disponible a Amazon.es.

El Preu

En aquests moments encara no podem definir el preu del viatge. Ens falta resoldre alguns problemes logístics.

Hi ha vols directes a Tel Aviv des de diverses ciutats espanyoles fins i tot amb aerolínies de baix cost. Amb una mica de sort, el vol surt a menys de 400 Euros.

El preu del lloguer de les motos tampoc està definit en aquest moment. Informarem el més aviat possible.

Informació Important

Aquest viatge requereix un cert esperit aventurer i una ment oberta i sense prejudicis. Amb aquesta mentalitat us va a sorprendre l'amabilitat tant dels Israelians com dels Palestins; el que al final fa encara més difícil entendre com no poden arribar a un acord pacífic.

D'entrada, el viatge no és perillós, actualment es respira un aire bastant relaxat al territori. Evidentment, la situació política pot canviar en qualsevol moment. Nosaltres no ens anem a ficar en situacions de risc, per tant el plantejament del viatge pot ser modificat segons la situació actual.

Visat

Els ciutadans de la Unió Europea no necessiten visat per entrar a Israel. L'administració de duanes ha deixat la pràctica de segellar el passaport a l'entrada al país, així no hi haurà cap problema per entrar en països àrabs posteriorment.

Permís de Conduir

El carnet espanyol és vàlid a Israel però es recomana portar el permís internacional.

Equipament

Heu de portar tot l'equipament bàsic per anar amb moto. En general podem esperar temperatures agradables fins a calor, però a les zones muntanyenques pot refrescar bastant, sobretot a la nit. Hi ha poca probabilitat de pluja, però evidentment és millor anar preparat.

Royal Enfiled - La Moto ideal per viatjar per Israel i Palestina Motos

L'estat d'Israel aplica un impost del 50 % sobre el preu de qualsevol vehicle d'importació. En conseqüència el lloguer d'una moto de marca estàndard com a Profunda o Harley Davidson surt prohibitiu. L'alternativa econòmica és la Royal Enfield 350, una moto de disseny antic però molt fiable i manejable d'importació d'Índia. Les motos són noves, fabricades l'any 2014.

S'apliquen les Condicions Generals de Rumbo66 - Cruzando Continentes.

 

El Mapa de la Ruta per Israel i Palestina

Mapa de la ruta del viatge per Israel i Palestina

 


Cráter Ramón, en el desert del Nègueb

El Mar Mort

El Mur de les Lamentacions en Jerusalem

Contacte

En Moto por Israel i PalestinaCruzando Continentes
Plaça del Mig, 5
17800 Olot (Girona)

Tel: 637 747 839
Fax: 972 274 662
rumbo@rumbo66.es

 Agència de Viatges amb licència Núm. GC-004488.