Les Rutes en Moto

Temporada

Abril a Setembre

Propera Sortida

Del 01 al 18 de Mayo 2015

Duració

19 Días

Distància

5.100 km

Punts destacats

Miami

Sortida en hidrodeslizador

Taller de motos "custom"

Pensacola

New Orleans

Fàbrica de Tabasco

Centre de control de la NASA

Austin

Parc Nacional Carlsbad Caverns

Tombstone

Parc Nacional Organ Pipe

San Diego

Tijuana

 

Cruzando Continentes es
agencia de viatges especialista
de Florida, certificada pel
"Visit Florida Specialist Program".

Contacte:

Cruzando Continentes
Plaça del Mig, 5
17800 Olot (Girona)

Tel: 637 747 839
Fax: 972 274 662
rumbo@rumbo66.es
Cruzando Continentes en Facebook

 

COSTA A COSTA POR LA RUTA SUR:

DE MIAMI A SAN DIEGO

Caida del sol en Miamia L'any passat ja vam fer el grandiós viatge Coast to Coast de l'Atlàntic al Pacífic per la ruta nord, de Nova York a Sant Francisco. Doncs, l'any 2015 repetirem el gran repte per la ruta sud. Un viatge impactant i ple de contrastos. Comencem i acabem en les dues banyeres dels Estats Units: Miami i Sant Diego són els somnis del 95 per cent dels americans. Dues grans urbs que gaudeixen d'un clima molt privilegiat, només coneixen primavera i estiu. Al mig, ens esperen les dolces costes del Golf de Mèxic, Nova Orleans, el Delta del Mississippi, Texas amb la seva animada capital Austin, deserts desolats, cactus gegants de tres braços, controls policials per si portem algun immigrant il·legal...

 

Viaje en Moto por las profundidades de los Estados Unidos El punt inicial serà Miami, la capital llatina dels Estats Units. Creuarem tota la península de Florida amb els seus misteriosos pantans, infestats per serps verinoses i al·ligàtors, seguirem la línia de la preciosa costa del Golf de Mèxic, per parar-nos dues nits a Nova Orleans, la ciutat del voodoo i el bressol del Jazz. En una illa enmig de l'immens delta del riu Mississippi visitarem la fàbrica de la salsa picant número u del globus: el Tabasco. Per terres encara molt influenciades del seu llegat francès entrem a Texas, l'únic estat de la federació americana que alguna vegada va estar un país independent. Encara es nota la tosquedat dels seus habitants: quan surten de l'estat, se senten a l'estranger. A prop de la frontera mexicana entrarem al Desert de Sonora. Terra hostil. Dunes, cactus, canons, trens de mercaderia, pobles perduts. Els budells del sud dels Estats Units ... L'arribada a Sant Diego i les aigües refrescants del Pacífic serà com la sortida del sol. Aquí, no podem evitar una visita a l'altre costat de la cortina de ferro, farem una passejada pel centre de Tijuana i prendrem un tequila.

A causa de la complexitat logística d'aquest viatge excepcional, us demano reservar amb un mínim de tres mesos d'antelació.

Propera sortida:

Del 01 al 18 de Mayo 2015

La Ruta

Miami Beach - punto inicial de la Ruta en Moto Costa a Costa SurDia 1: Arribada a Miami

Podeu sortir des de qualsevol aeroport espanyol que tingui bona connexió amb alguna de les aerolínies majors a Madrid o Barcelona per connectar al vol directe a Miami. Aquí us esperaré a l'aeroport. Ens allotgem en un bon hotel a Miami, prop de l'aigua. Una vegada tots reunits celebrarem l'inici d'un gran viatge amb un sopar de benvinguda.

 

 

Miami: el barrio cubano Dia 2: Miami

Dediquem tot el dia a l'exploració de Miami, recorrerem la ciutat a dalt i a baix en el nostre minibús escombra de 15 places. Ens prendrem un bany a la famosa platja de Miami Beach, passegem pel barri cubà i a la nit assistirem a alguna festa llatina amb música en directe. Visitem la famosa fàbrica de puros, mengem "tostones" farcits, veurem la mansió de Versace, ens barregem amb els llatins en Domino Park i observem la gent passejant-se per South Beach.

 

Un aligator en Florida Dia 3: De Miami a Kissimmee (406 km)

A primera hora del matí recollim les motos i arranquem en direcció nord. Evitem les congestionades i gairebé completament urbanitzades costes de Florida per creuar el poc desenvolupat i perdut interior. Voregem el major llac de Florida, el Lake Okeechobee. A la tarda emprendrem un tour en hidrodeslizador per les profundes aiguamolls de l'interior de la península de Florida. Veurem quantitat d'aus i amb sort al·ligators i alguna bestiola curiosa més.


Iremos a ver un taller de motos custom Dia 4: De Kissimmee a Tallahassee (422 km)

Al matí visitarem un dels tallers de motos custom més famosos dels Estats Units. Entre llacs, aiguamolls i boscos ens busquem el camí cap a la capital de Florida Tallahassee. El museu d'automòbils alberga diversos originals "batmobiles", de les pel·lícules Batman. Tallahassee té dues universitats i una animada vida nocturna, segur que hi trobarem algun bar amb música en directe.

 

Las tropicales playas de FloridaDia 5: De Tallahassee a Pensacola (411 km)

Ens pararem en una de les fonts d'aigua dolça més grans del món, expulsa 25.000 litres d'aigua per minut. En una zona protegida de al·ligators i serps verinoses ens podem prendre un bany. En els anys 40 Hollywood va rodar les pel·lícules de Tarzan amb Johnny Weissmuller en aquest ambient selvàtic. La nostra ruta segueix la línia de la costa, gairebé sempre amb vistes del mar. A la tarda prendrem un altre bany en una de les precioses platges del Golf de Mèxic. Tristán de Lluna i Arellano, originari de Soria, va fundar Pensacola com a Port de Santa María en 1559. Era el primer assentament europeu al territori dels Estats Units però els espanyols ho van abandonar només dues anys més tard a causa de constants atacs d'indis i un huracà devastador.

 

Conoceremos también el  sur profundo Dia 6: De Pensacola a Nova Orleans (375 km)

Per una carretera encara anomenada "Old Spanish Trail" - la vella sendera espanyola - sortirem de l'estat de Florida. Ja portem més d'1.200 quilòmetres des de Miami. Les dimensions americanes sempre enganyen. Sembla increïble però avui trepitgem 4 estats: Passem uns 100 quilòmetres per Alabama, després 100 més per Mississippi i entrem a Louisiana. La ciutat de Mobile, Alabama respira un aire del profund sud, amb boniques mansions dels segles 18 i 19. Creuarem els 38 quilòmetres del pont continu sobre aigua més llarg del món per entrar en una de les ciutats més particulars i fascinants del país: Nova Orleans. A 160 quilòmetres mar endins es trobava la plataforma petrolífera *Deepwater *Horizon que va provocar en 2010 el major abocament de petroli de la història. En el mateix any vaig estar a New Orleans l'última vegada, encara s'observava els desperfectes del catastròfic huracà Katrina del 2005. Ja veurem com està la situació actual.

El barri francès de New Orleans amb el famòs carrer de BourbonDia 7: New Orleans

Dediquem tot un dia de turisme a la major ciutat de l'estat de Louisiana. Fundada per colons francesos en 1717 ha conservat el seu llegat francès, barrejat amb influències africanes i caribenyes. El bressol del Jazz segueix vibrant amb la música i els còctels. Recorrerem l'animat barri francès i visitarem una tenda d'ingredients "voodoo", la bruixeria del Carib. Nova Orleans és una ciutat única, als Estats Units no hi ha res comparable. No ens anem sense degustar la cuina criolla, mescla d'influències europees, americanes i africanes. Un dels plats més coneguts, la Jambalaya va derivar de la paella valenciana.


Un dels molts bars impresionants de New Orleans Dia 8: De Nova Orleans a Beaumont (505 km)

Avui ja sortirem de l'estat de Louisiana per entrar a Texas on passarem uns quants dies ja que l'estat ocupa una superfície un 40 % més estesa que l'Espanya peninsular. Abans creuarem el delta del Mississippi i visitarem la fàbrica de Tabasco en Avery Island. L'inici del negoci remunta fins a la segona meitat del segle 19. El procés de fabricació de la famosa salsa picant inclou tres anys de maduració. Les instal·lacions pertanyen al municipi New Iberia, fundat en 1779 per un grup de 500 malaguenys. Al llarg dels anys l'idioma espanyol va desaparèixer. Però segons les estadístiques oficials un 10 % de la població de la zona encara parla francès a casa. Són descendents de colons francesos expulsats pels anglesos de la seva colònia a Canadà que també es van instal·lar en la segona meitat del segle 18. Els "cajun" segueixen mantenint la seva pròpia cultura.


Houston, tenim un problema Dia 9: De Beaumont a Austin (438 km)

A les afores d'Houston anem a visitar les històriques instal·lacions de la NASA. Entrarem al centre de control de les missions Apollo des d'on es va dirigir el primer aterratge a la lluna a l'any 1969. Trobarem exposicions de tot tipus d'artefactes relacionats amb la ciència (no)ficció dels anys 60. El trajecte del dia ens portarà a Austin, la capital de Texas. S'autoproclama capital mundial de la música en directe i ens trobarem amb una molt animada zona de bars, gairebé tots amb música en viu. Austin és sens dubte la ciutat més excepcional de l'estat. Una campanya lluita per la preservació de la seva singularitat amb el lema "keep Austin weird" - mantinguem Austin estranya.

 

Joies amagades Dia 10: D'Austin a Midland (528 km)

L'oest de Texas és molt poc poblat i les poques atraccions es troben a distàncies immenses. No obstant, a menys de 50 quilòmetres d'Austin trobarem una autèntica joia, un petit paradís. L'accés és restringit, haurem de sortir d'hora per arribar abans de que tenquin les barreres. Més endavant ens pararem per veure la casa on van rodar la famosa pel·licula de terror "la matança de Texas". Passarem noch en la ciutat de Midland que crescut molt per les explotacions de petroli. Al costat trobem Odessa escenari original del famòs llibre "Friday Night Lights" i de i de la pel·licula del mateix nom.

 

 

Carlsbad Caverns - parque nacional y un o de los puntos más impresionantes de la ruta en moto "Costa a Costa  Sur" Dia 11: De Midland a El Paso (495 km)

Ens espera una altra etapa llarga, però en aquesta zona tant buida cal avançar. La propera gran atracció ja es troba a l'estat de Nou Mèxic. Es tracta de l'immens sistema de coves del parc nacional Carlsbad Caverns. Fins ara han detectat 83 coves independents però l'exploració està lluny d'estar acabada. Podem accedir a una de les més grans i baixar fins a una sala que es troba a una profunditat de gairebé 500 metres sota terra. Les varietat de formes de les estalactites i estalagmites és impressionant. Després de la visita tornarem a Texas i seguim fins a la ciutat fronterera amb Mèxic, El Paso, germanada amb Jerez i Mèrida. En la altra riba del Rio Grande veiem Ciutat Juárez, durant uns anys considerada la ciutat més perillosa del món occidental. Últimament la situació s'ha normalitzat. Podem considerar una visita a territori mexicà.

 

El poble de Tombstone Dia 12: D'El Paso a Tombstone (438 km)

El conjunt de El Paso i Ciutat Juárez constitueix una de les majors àrees metropolitanes dividides per una frontera a nivell mundial. Per lògica, El Paso ja respira un aire molt mexicà. Seguim paral·lel a la frontera cap a l'oest pel desert de Sonora, cada vegada més desolat. És molt probable que ens trobem amb alguna patrulla de la policia de fronteres, però segurament solament voldran fer un cop d'ull a la meva furgoneta, les motos els seran de poc interès.
La destinació d'avui serà el poble de "Tombstone", el nom significa ni més ni menys que làpida. Va ser l'escenari del famós tiroteig entre Doc Holliday i Wyatt Earp, retratat en múltiples pel·lícules. Les tombes de diversos participants encara es troben al cementiri local, les anem a buscar.

 

Organ Pipe  National Monument Dia 13: De Tombstone a Ajo (426 km)

Ens espera un altre parc nacional, Organ Pipe Cactus National Monument. Tal com ho indica el seu nom es tracta d'una zona natural protegida del desert de Sonora que alberga quantitat dels famosos cactus de tres o més braços. Es troba en un dels territoris més remots dels Estats Units, just davant de la frontera mexicana i solament a uns 80 quilòmetres de les aigües de la Badia de Baixa Califòrnia. Per tant compta com a un dels parcs nacionals amb menys afluència de turistes de tot el país. Abans podrem observar el major dels famosos cementiris d'avions, per una superficie d'11 km quadrats es troben repartits els "ossos" de més de 4.400 avions.

 

Frontera entre Mèxic i Estats Units Dia 14: D'Ajo a Calexico (340 km)

Calexico també forma una parella de ciutats frontereres juntament amb Mexicali, a l'altre costat de la cortina. Els dos noms són composicions artificials de les paraules Califòrnia i Mèxic. Calexico té uns 38.000 habitants. Fa quatre anys va ser sacsejada per un sever terratrèmol de la magnitud 7,2 que va resultar en múltiples danys però sense víctimes.
Ens trobem a la zona fronterera més protegida. Mentre en grans zones d'Arizona la frontera no està ni marcada, aquí els EUA la controlen amb tota la tecnologia disponible, sembla a la cortina de ferro entre l'oest i l'est d'Europa durant la guerra freda. Visitarem els búnquers de llançament de mísils Titan, que apuntaven a l'Unió Soviética fins als anys 80.

 

San Diego, la banya americana de la costa oest i el punt final de la nostra ruta en moto Dia 15: De Calexico a San Diego (241 km)

Per l'autovia arribaríem a Sant Diego en un parell d'hores, però si encara queden ganes de gaudir de paisatges excepcionals i carreteres boniques, allargarem l'última etapa una mica més i prenem una carretera secundària per la reserva natural de Anzo-Borrego. Però per aquest itinerari també arribarem en unes quatre hores al punt final de la nostra ruta. Cansats però rics en experiències retornarem les motos. L'arribada al dolç Pacífic ens semblarà un alleujament després de tant de desert. Al final d'aquest tipus de rutes, moltes vegades m'he preguntat com els Estats Units podien arribar a ser el primer poder mundial, quan no solament l'exterior és hostil, sinó també grans zones del territori propi.

 

El famòs Hotel Coronado Dia 16: San Diego y Tijuana (0 km)

Ens mreixem un dia tranquil dedicat al turisme sense moto. Proposo combinar la visita a Sant Diego amb una excursió a Tijuana. Podem creuar la frontera caminant i en pocs minuts arribarem al centre de l'oci mexicà. La ciutat és millor que la seva reputació i mentre no sortim del centre no hi ha cap perill. Els que prefereixen un dia de relax poden passar-ho a la platja de Coronado, al costat de l'hotel de luxe del mateix nom. Va ser el primer hotel de la història amb il·luminació elèctrica, Thomas Edison va venir personalment de la costa est per supervisar la instal·lació. L'impressionant edifici va servir com a escenari principal de la probablement més famosa pel·lícula de Marilyn Monroe "Ningú no és perfecte".

El Preu

Per saber el cost total del viatge cal sumar els tres factors preu base, vols i lloguer de la moto::

Preu base (hotels, guia, organització, vehicle de serveis, IVA) = 3.095 €

Vol (aprox.) = 1.000 €

Moto (lloguer de 13 dies, preu en € pot variar segons el canvi actual del Dòlar)
Harley Davidson Electra Glide, Road King, Softail, Street Glide, Fat Boy, Low Rider = 1.850 €
Harley Davidson Sportster 883 = 1.760 €
Harley Davidson Trike = 4.310 €
Honda Goldwing = 2.420 €
Honda ST 1300 = 1.850 €
BMW R1200GS, R1200RT = 2.420 €
Yamaha V-Star 1300 = 1.760 €

En una Harley estàndar el viatge sortiria aproximadament a un total de 5.945 €.

L'acompanyant evidentment no haurà de tornar a pagar el lloguer de la moto, així el viatge li sortirà per uns 4.095 €. Cada participant rebrà de regal un diploma, un CD de totes les fotos i un CD de la banda sonora del viatge.

Suplement d'habitació individual: 750€.

Gairebé tots els hotels inclouen un esmorzar continental gratuït que consisteix en cereals, dònuts, torrades, melmelada, fruita, cafè i sucs. El cost d'esmorzars fora de l'hotel no està inclòs en el preu global del viatge.

S'apliquen les Condicions Generals de Rumbo66 - Cruzando Continentes.

Informació Important

Jo mateix t'acompanyaré durant tot el viatge, abans i després. Davant qualsevol dubte em podeu trucar sempre o passar-me un correu electrònic. Us esperaré a l'aeroport de Miami i durant el viatge estaré 24 hores al dia a la vostra disposició per solucionar qualsevol problema. La meva intenció és fer tothom feliç (per maximalista ;-) i que tots puguin gaudir d'una aventura inoblidable.
Ara, és essencial saber adaptar-se al ritme i a les prioritats d'un grup. L'experiència habitual d'aquests viatges és la formació d'un equip solidari i de noves amistats duradores. Al llarg dels anys, algun antipàtic es va apuntar també, però aquests tipus eren minoria absoluta.
Un viatge d'aquestes dimensions és un repte; no és un passeig. Molts passaran moments de cansament, però la solidaritat del grup recolzarà a tots per arribar a la destinació, ningú es quedarà enrere.
Tots els participants seran espanyols, menys jo - nascut a Alemanya, vivint a Espanya des de fa 17 anys, encara parlant amb accent guiri, però ja nacionalitzat; i en rares ocasions algun participant iberoamericà. En aquestes poques ocasions era una gran experiència tenir un parell de mexicans, veneçolans o argentins en el grup.
Mireu la pàgina de referencies de viatgers anteriors ... Per mi es tot un orgull, però tambè un repte seguir emplenant la llista.

Visat

Els ciutadans de la Unió Europea no necessiten visat per entrar als Estats Units. Amb el passaport electrònicament llegible cal demanar amb antelació un permís d'entrada al preu de 11€. Nosaltres ens encarregarem del tramit i facturem 14 €.

Permís de Conduir

El carnet espanyol és vàlid a Estats Units. No fa falta portar-se el permís internacional.

Equipament

Heu de portar tot l'equipament bàsic per anar amb moto. En general podem esperar temperatures agradables fins a calor. A Florida i a la zona del Golf de Mèxic és possible que ens toqui pluja. Cal anar preparat.
L'únic límit d'equipatge, l'imposen les companyies aèries, habitualment 23 quilos. És molt més que suficient; deixeu un buit per a possibles compres. Portaré l'equipatge de tots en el minibús, no us haureu de preocupar de res.

Motos

A l'apartat sobre el cost del viatge podeu veure tots els models teòricament disponibles. No podem garantitzar disponibilitat d'un model determinat. S´ha d'indicar el model preferit i una posibla alternativa.

El Mapa de la Ruta Costa a Costa Sud

Mapa de la Ruta de Miami a San Diego en Moto

Algunes panoràmiques de la Ruta Costa a Costa Sud:

Llac Okeechobee, Florida central
Lago Okeechobee, Florida central

Pensacola Pier, Golf de Mèxic, Florida

Pensacola Pier, Golf de Mèxic, Florida

New Orleans, Louisiana, punto central de la ruta en moto de costa a costa

Nova Orleans, Louisiana

Organ Pipe National Monument, Arizona

Organ Pipe National Monument, Arizona

Contacte

En Moto por AmèricaCruzando Continentes
Plaza del Mig, 5
17800 Olot (Girona)

Tel: 637 747 839
Fax: 972 274 662
rumbo@rumbo66.esAgència de Viatges amb llicència Núm. GC-004488.

 

 

Suscripció a la nostra Newsletter

Si t'agradaria rebre el nostre boletí informatiu mensual entra la teva direcció de correu electrònic, si us plau. Garantitzem que no donarem la teva adreça a tercers i que et podras donar de baixa sense problems en qualsevol moment.

Direcció de correu electrònic

DWFormgenerator 7.5.0